Vabilo na strokovno ekskurzijo

DRUŠTVO UNIVERZA ZA TRETJE
ŽIVLJENJSKO OBDOBJE ŽALEC

Žalec, 22.3.2016

VABI

na strokovno ekskurzijo

OKUSI PREKMURJA IN POGLED K SOSEDOM

Dan bomo obogatili z lepimi pogledi, z dobro energijo med prekmursko ravnico in griči, ki so lani družno s soncem »dali« izjemen vinski letnik, med gostoljubnimi, pridnimi in klepetavimi domačini, ki nas bodo gostili, nas razvajali. Skupaj bomo pripravili lep dan  in tudi sami dali svoj prispevek  k lepemu doživetju .

Termin odhoda: 15.aprila 2016 ob 7. 00 izpred hotela Žalec.

Potem, ko bomo spoznali našega kapetana , vodnika , ko se bomo malce »naklepetali«, popili kavico na AC,  bomo že na našem prvem postanku v Markišavcih. Tam  se že tri generacije družine Kodila ukvarjajo s predelavo mesa in mesnih izdelkov. Z veseljem nam bodo pokazali zorilnice z ilovnatimi ometi in slamnato streho, kjer visijo in zorijo prekmurske šunke. Pod vtisom njihovega vodila, ki pravi: »Ko veš, kaj ješ!« bomo njihove izdelke tudi degustirali in si kasneje vzeli čas za malico, prekmurski bograč in gibanico.

Gremo naprej po razgibani ravnici, kjer so nekoč domovali znani lončarji, kjer je ustvarjal Jože Plečnik, kjer topli izviri bogatijo turistično ponudbo. Ustavimo se na Oceanu orhidej, v vrtu tropskih rastlin. Občudovali bomo /poleg številnih botaničnih vrst orhidej/ zanimive tropske in subtropske rastline iz vsega sveta. Na 350 m2 »džungle« bomo videli preko 900 primerkov.

Nato pa gremo na kratko  pogledat v štiri dežele: na Madžarsko, Hrvaško, Avstrijo in nazaj v Slovenijo. Seveda je pogoj, da bo dobra vidljivost, kajti povzpeli se bomo na nov razgledni stolp  na griču v Lendavskih goricah, od koder je lep pogled na vse štiri države in je pravi hit med domačimi in tujimi gosti. Visok je skoraj 54 m, s pritličjem in devetimi etažami, s tlorisno površino 293 m3, z jekleno konstrukcijo in zastekljenim razglednim prostorom na vrhu, ki  lahko sprejme vso našo »družino« in še več.

Ob povratku pa nas čaka degustacija v najlepši mali vinski kleti pri nas in zaključek s prekmurskimi dobrotami.

 CENA: 35 €

 Cena zajema: avtobusni prevoz, ogled in degustacija v šunkarni Kodila, malica bograč-gibanica, vstopnina in ogledi tropskega vrta,  vstop razgledni stolp Lendava, degustacija in pozno kosilo-večerja na domačem turizmu, vodstvo in organizacija.
Prijave so možne do  12.4.2016 oz. do zasedbe avtobusa v tajništvu UTŽO.

                                                                                                                                              Predsednica
Marija Masnec